U bent hier

Universiteiten in Leiden

In Leiden heb je twee verschillende universiteiten. Namelijk Webster University en Universiteit Leiden. Webster University is internationaal georiënteerd en bij Universiteit Leiden staat vrijheid voorop! Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.

Wil je niks missen van het studentenleven in Leiden Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Webster University Leiden

De Webster University Leiden is een universiteit waar persoonlijke begeleiding centraal staat. De"uni" met studenten uit 140 landen, is internationaal georiënteerd en gaat voor academische excellentie. De info over Webster University.

Universiteit Leiden

Wil je studeren aan een gerenommeerde universiteit waar vrijheid voorop staat? Dan is de Universiteit van Leiden misschien iets voor jou. Deze "Uni" staat internationaal goed aangeschreven. Lees meer over de Universiteit Leiden.