U bent hier

Waarom studeren in Leiden?

Wil jij studeren in Leiden? Leiden is een echte studentenstad en je vindt er alles om je studententijd onvergetelijk te maken! In Leiden kan je studeren aan Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden of Webster University. Studiemogelijkheden genoeg dus. Maar naast je studie wil je natuurlijk ook volop genieten van het studentenleven. Dat kan in Leiden!

Studeren in Leiden

Leiden kent een heel actief studentenleven. Dit komt door het grote aantal studenten dat hier studeert en op kamers woont. Er zijn verschillende studentenverenigingen in Leiden waar je lid van kunt worden. Van een traditionele gezelligheidsvereniging als Minerva tot verenigingen met een focus op politiek. Ben jij liever sportief bezig? Dan zijn er in Leiden ook genoeg studentensportverenigingen waar je lid van kunt worden! Leuk feitje: wist je dat koning Willem-Alexander ook in Leiden heeft gestudeerd? Hij studeerde geschiedenis aan Universiteit Leiden, woonde op het Rapenburg én was lid van Minerva!

Door de vele studenten is er ook altijd wat te doen in de binnenstad. Ga een biertje drinken bij een van de vele barretjes en restaurants, pak een terrasje op de Nieuwe Rijn, shop bij de winkeltjes in het sfeervolle Pieterskwartier en slenter op de zaterdagmarkt. Ook 's avonds heeft Leiden veel te bieden. Je kan er uitstekend borrelen, eten en uitgaan! Leiden wordt niet voor niets de 'Stad van Ontdekkingen' genoemd, dus je gaat je hier zeker niet vervelen. Er zijn een heleboel leuke plekjes, mooie grachtjes en knusse straatjes waar je steeds weer iets nieuws ziet. Wil je Leiden eens op een andere manier bekijken? Check dan ook onze top 6 culturele hotspots van de stad!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op