U bent hier

☆ Uitgaan in Leiden ☆

Het is een doordeweekse- of zaterdagavond en je hebt zin om te gaan stappen in Leiden. Als insider kennen wij de leukste uitgaansplekken van Leiden en hebben wij ze speciaal voor jou verzameld in een handig day-to-day overzicht. Jij hoeft alleen nog te kiezen waar je jouw onvergetelijke stapavonden gaat beleven!

Stappen in Leiden @maandag

Eerlijk is eerlijk: het centrum van Leiden bruist op de maandagavond niet echt… Waar je wel een leuke avond kunt hebben? In een van de vele kroegen natuurlijk! De meeste cafés zijn op maandag open tot een uurtje of 01.00. Een leuke optie is Café Storm waar iedere maandagavond een pubquiz plaatsvindt. Wil je toch liever relaxed een biertje drinken? Bij Belgisch Biercafé Olivier schenken ze ruim 60 verschillende soorten bier! Hier kun jij je dus zeker een avond goed vermaken.

Stappen in Leiden @dinsdag

Dinsdag is een echte studentenavond in Leiden. Waar het altijd leuk is? De Hifi! Iedere dinsdag en donderdagavond is hier een vaste studentenavond, die altijd drukbezocht worden door zowel studenten uit Leiden als studenten uit andere steden. Check de Facebookpagina voor de laatste feestjes. Ga je liever een drankje doen in de stad? Ga dan eens naar de Waag. Dit monumentale pand werd compleet gerenoveerd en is een van de mooiste plekjes in Leiden. 

Stappen in Leiden @woensdag

Einstein is the place to be op woensdag! Op deze avond is het in dit café internationale studentenavond. Wat vooral een hoop gezelligheid en drukte betekent. Bij de Einstein kun je tot 01.00 uur naar binnen, maar is het vaak tot laat nog gezellig! Drink je liever een drankje met je vrienden? Dan ben je bij de Uyl van Hoogland aan het juiste adres. In dit knusse café is er ook vaak livemuziek. Wil je weten wanneer? Hou dan vooral hun Facebookpagina in de gaten! Wat er nog meer gezellig is op woensdagavond? In de Pelibar is er altijd wel iemand te vinden. Dit komt onder andere door de lage prijzen (€1,70 voor een vaasje!) en de omliggende studentenwoningen.

Stappen in Leiden @donderdag

Op donderdag is het wederom studentenavond in de Hifi! Deze discotheek is zeker een bezoekje waard, maar ook kun je je vermaken in veel andere kroegen en dansgelegenheden. Zo is het op donderdag bijvoorbeeld altijd druk in Next, Odessa en De Kroeg. Bij Next heb je 3 verdiepingen waar jij je kunt vermaken met onder andere een dansgedeelte met dj. In deze dansgelegenheid kun je alleen naar binnen op vertoon van je studentenpas, dus neem deze mee!

Stappen in Leiden @vrijdag

Het weekend goed inluiden? Dat kan op vrijdag zeker in Leiden! Begin je avond bij Annie's. Deze populaire spot is op vrijdag altijd gezellig druk en serveert lekkere gin & tonics en cocktails. Daarnaast hebben zij een van de mooiste terrassen van Leiden! Na wat drankjes kan jij je wederom goed vermaken in Next, Odessa en De Kroeg. Een andere tip is poppodium Gebr. De Nobel. Hier vind je in het weekend regelmatig de leukste feestjes met goede dj’s. Kaartjes kosten meestal tussen de €5,00 en €10,00.

Stappen in Leiden @zaterdag

Leiden bruist op zaterdag! De avond start je in een van de vele barretjes zoals de nieuwe plek Hudson. Hudson is een restaurant, maar organiseert elke vrijdag en zaterdag Hudson Rocks. Op deze avonden ben je hier aan het juiste adres voor heerlijke gin & tonics en cocktails onder het genot van de beste 80’s en 90’s platen. Na een paar drankjes kun je weer door naar Next, Odessa, De Kroeg of Gebr. De Nobel. Hier kun je tot in de vroege uurtjes dansen en is niks te gek!

Stappen in Leiden @zondag

Stappen op zondag zit er in Leiden niet echt in.. Wel kun je gezellig een drankje doen. Waar? Bij the Duke en Bad habits is het altijd gezellig druk, omdat ze veel sportwedstrijden uitzenden. Heb je meer zin in livemuziek? Dan kun je tussen 16.00 uur en 20.00 uur terecht bij van der Werff. Ook is er bij Studio de Veste regelmatig livemuziek in het weekend. Voor meer informatie kan je hun Facebookpagina in de gaten houden!

Psst: heb je zelf nog een leuke uitgaanshotspot die we moeten delen op LeidenStudentenstad.nl? Let us know & wij voegen het evenement toe aan onze agenda! Mailen kan naar: redactie@studentensteden.nl.

Lees ook

Abonneren op