U bent hier

Ontdek Leiden: top 6 culturele hotspots

Stappen of een borrel bij café De Bonte Koe is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Leiden eens op een andere manier! Heb je de toeristische highlights van Leiden al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Varen in Leiden

Ontdek historisch Leiden en haar eeuwenoude grachtengordel en huur een rondvaartboot. De hele vaderlandse geschiedenis komt aan bod, goed voor een spoedcursus geschiedenis dus. Ook leuk als je indruk wilt maken op je ouders of oma die je in Leiden komen bezoeken.

Leidens Ontzet op 3 oktober

Niet puur cultureel, maar wel met een duidelijke historie: Leids Ontzet. Nodig je oude schoolvrienden uit op 3 oktober in Leiden. Al sinds de 16e eeuw viert Leiden op die dag Leidens Ontzet. Voor Leidse kinderen en studenten geldt dit officieel als een vrije dag. De straatfeestjes met diverse bandjes, geur van hutspot, witbrood en haring zorgen op die dag voor een directe inburgering in Leiden.

Voorstellingen in Leiden

Leuk om je ouders of oma mee naar toe te nemen: het theater. Koop een kaartje voor een voorstelling in de Leidsche Schouwburg of Stadsgehoorzaal of ga eens naar een filmhuis, zoals het Kijkhuis in Leiden.

Hortus Botanicus

Niets relaxter dan met je verstand op nul naar buiten als je brak bent. De Hortus Botanicus zijn de oudste botanische tuinen van Nederland en ideaal als je een dag wil slenteren en ondertussen wil genieten van rust, prachtige tuinen, opvallende gewassen en een beetje Nederlandse historie.

Cultuur snuiven in Leidse musea

Ben je al langs alle 7 musea in Leiden geweest? Vink in ieder geval het Rijksmuseum van Oudheden, het Museum Volkenkunde en Naturalis af in je studententijd. Ben je meer een cultuur-in-combinatie-met-een-biertjetype? Dan kun je altijd wachten op de Museumnacht die eens per jaar door studenten wordt georganiseerd.

Leiden Culinair

Een traditie in Leiden, dus ook onderdeel van de cultuur van de stad, is: Leiden Culinair. 4 dagen lang is de Lammermarkt omgebouwd tot proeflokaal. De beste restaurants uit Leiden presenteren hier hun lekkerste gerechten in combinatie met muziek en de sfeer van de historische binnenstad van Leiden. Perfect voor 4 dagen lang borrelen en ongegeneerd eten!

Gratis &cultuurkaart voor leden Leidse studentenverenigingen

Ben jij lid van een studentenvereniging in Leiden? Schrijf je dan in voor jouw persoonlijke &cultuurkaart en krijg (heel veel) voordeel of zelfs gratis toegang op tal van culturele evenementen en hotspots in Leiden en omstreken! Je ontdekkingstocht in de Stad van Ontdekkingen begint hier! www.encultuur.nl.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook onze tips over leuke barretjes en restaurants in Leiden!

Lees ook

Picknicken
sportieve buitenactiviteiten
Abonneren op