U bent hier

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden. Ook is er een heel actief studentenleven door de vele studentenverenigingen, leuke winkeltjes, restaurantjes en het gezellige uitgaansleven. Veel studenten gaan daarom ook in Leiden wonen. Wil of ga jij hier ook wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Leiden! 

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Leiden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

De leukste studentenwijken in Leiden

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Leiden? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten welke wijken voor studenten the place to be zijn. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken van Leiden voor je. Lees dus snel verder voor alle ins & outs!

Gemeente Leiden

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Leiden. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente in Leiden terecht kan.

Kamers in Leiden

Ga je studeren in Leiden? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Leiden is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Antikraak wonen in Leiden

Antikraak wonen in Leiden kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Leiden snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Zoektips voor een kamer in Leiden

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Leiden? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Leiden te zoeken en te vinden! We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Leiden

Voor je op kamers gaat in Leiden is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Leiden? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever alleen? Alles over wonen in Leiden vind je hier.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Leiden