U bent hier

De leukste studentenwijken in Leiden

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Leiden? Voordat je écht op zoek gaat, is het handig om te weten welke wijken voor studenten the place to be zijn. Wij verzamelden daarom de vier leukste studentenwijken van Leiden voor je. Lees dus snel verder voor alle ins & outs!

Binnenstad Noord & Zuid

De binnenstad van Leiden is razend populair. Waarom? Deze wijken bestaan bijna helemaal uit historische panden. Hierdoor heerst er een authentiek sfeertje en barst het van de leuke (winkel)straten en charmante steegjes. Daarbij is het natuurlijk ideaal dat alles wat je nodig hebt dichtbij is! In dit gedeelte van Leiden zijn veel huizen van studentenverenigingen gevestigd. Onder andere Minerva, Augustinus en Quintus bezitten veel huizen in het centrum. Een erg fijne bijkomstigheid als je kiest voor wonen in een huis van je studentenvereniging ;). Geen plannen om lid te worden? Dan kun je natuurlijk ook particulier of via een studentenwoningcorporatie een kamer huren. Soms vind je een pareltje midden in het centrum voor een lage prijs, maar meestal liggen de prijzen in dit gebied aanzienlijk hoger dan in andere wijken. Onze tip: huur niet meteen de eerste kamer die je ziet, maar doe eerst wat research! Als je goed zoekt, is er altijd wel een mooi, goedkoop pareltje in het centrum te vinden… ;)

Stationskwartier

Zoals de naam al doet vermoeden ligt in deze wijk Leiden CS, maar hier begint ook het centrum al. Deze wijk is dus ideaal als je van een levendige buurt houdt en dichtbij het station wilt wonen. Je vindt in deze wijk verschillende winkels, restaurants en cafés. Ten opzichte van de onderwijsinstellingen is deze buurt ook perfect gelegen. Op de fiets bereik je alle faculteiten en de hogeschool namelijk al binnen 5 minuten! Ook kun je het lopend af naar alle verenigingen, andere studentenuitgaansgelegenheden en het winkelgebied. Een andere reden waarom veel studenten voor deze wijk kiezen, is dat de buurt gerenoveerd wordt. Deze wijk is dus niet alleen erg praktisch, maar straks ook een lust voor het oog!

Hoge & Lage Mors

In deze wijken, gelegen aan de rand van de binnenstad, vind je veel studentenhuizen en –complexen. Dit komt onder andere door de gunstige ligging, de lagere huurprijs en de winkels in dit gebied. Je fietst namelijk binnen 10 minuten naar het station, centrum en Bio Science Park. In het Bio Science Park zijn Hogeschool Leiden en verschillende faculteiten van Universiteit Leiden gevestigd. Daarnaast vindt je in het Morsdistrict winkelcentrum Diamantplein, waar je alle winkels vindt die je nodig hebt. Het is dus niet zo gek, dat steeds meer studenten naar deze wijken trekken en het gebied steeds levendiger wordt.

Boerhaavedistrict

Het Boerhaavedistrict is het perfecte stadsdeel voor studenten die studeren in het Bio Science Park. Je vindt hier namelijk Hogeschool Leiden en verschillende faculteiten van de universiteit. Als je in deze wijk woont, zit je dus binnen no time in de collegebanken. Op de campus van de hogeschool zijn verschillende, studentenflats gevestigd. Dit is dus niet alleen heel praktisch, maar ook erg gezellig wonen! Daarnaast ligt deze wijk erg gunstig, omdat je binnen 5 minuten naar het station en centrum fietst. Perfect dus voor studenten die de trein moeten pakken!

Weet jij nog een toffe studentenwijk in Leiden? Let us know door te mailen naar redactie@studentensteden.nl & wij voegen hem toe aan deze lijst!

Lees ook

Leiden avond
Abonneren op