U bent hier

Kamer verhuren

Ik woon in een studentenhuis en wil mijn kamer verhuren!

Je huurt een superleuke kamer in een studentenhuis maar je bent van plan om samen te gaan wonen of om in een andere stad te gaan wonen of je gaat een buitenlandse stage lopen..  Het kan natuurlijk van alles zijn! Maar hoe verhuur jij nou jouw kamer? Hoe kan je dat het beste doen? Hieronder goede tips zodat je jouw kamer snel verhuurd.

Mag je jouw kamer verhuren?

Natuurlijk kun je wel iemand vinden die in jouw kamer wilt, maar controleer altijd vooraf of je jouw kamer wel mag onderverhuren!
Niet bij elke verhuurder of woningbouworganisatie mag je zomaar tijdelijk je kamer verhuren. En het zou zonde zijn dat je later in de problemen komt terwijl er al iemand in jouw kamer zit!

5 tips om je kamer snel te verhuren

TIP 1. Ruim je kamer op en maak dan mooie foto’s. Zorg dat het licht is in de kamer!

TIP 2. En plaats deze op onze website of bijvoorbeeld op Facebook of Kamernet. Elke stad heeft een facebookpagina waar kamers worden aangeboden. Plaats een leuk bericht inclusief de foto’s

TIP 3. Vraag aan je huisgenoten/vrienden/vriendinnen of zij nog iemand kennen die een kamer zoekt.

TIP 4. Organiseer een hospiteeravond! Promoot het op social media. Maak het uiteraard wel gezellig zodat de mensen die langskomen er écht willen wonen.

TIP 5. Wil je een kamer met meubels verhuren? Dat kan ook. Maar maak dan goede afspraken met diegene die het huurt. Stel een contract op.

 

Heb je foto's en mag je je kamer verhuren? Dan kun je nu meteen je: 

kamer verhuren

Lees ook

Studentenhuis
Abonneren op