Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Leiden

Als je het over een studentenstad hebt, dan denk je al snel aan Leiden. Er zijn in Leiden een heleboel studiemogelijkheden aan de hogeschool en universiteit. Maar je wil natuurlijk ook genieten van het studentenleven. Voor een onvergetelijke studententijd kan je lid worden van een van de vele studentenverenigingen in Leiden. Wist je dat Koning Willem Alexander tijdens zijn studententijd ook lid was van een Leidse studentenvereniging?

Lid worden bij een studentenvereniging in Leiden

Leiden heeft ruim 30 verschillende studentenverenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen, religieuze verenigingen en studentenverenigingen met een andere focus. Sommige studentenverenigingen hebben een ontgroening, maar er zijn ook genoeg verenigingen waar dit niet zo is. Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rijtje gezet. Tijdens de EL CID introductieweek is er ook genoeg tijd om kennis te maken met de verschillende verenigingen. Bezoek zoveel mogelijk open feesten en praat met de leden. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging is waar je lid wil worden!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Leiden?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.S.V. Prometheus (cultureel)

Prometheus is een culturele gezelligheidsvereniging die bruist en bloeit. Elke woensdag beginnen we met een interessante lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen, allemaal op een toegankelijk niveau.

AEGEE Leiden (internationaal)

AEGEE Leiden is dé enige echte studentenreisvereniging. We maken deel uit van een netwerk met meer dan 200 zusterverenigingen, in 40 landen met meer dan 13.000 leden.

ALSV Quintus

Op Quintus combineren we ontspanning, het opdoen van organisatorische vaardigheden en het ontmoeten en samenwerken met veel verschillende mensen tot een fantastische en unieke mix.

Aquamania (waterpolo)

Wil jij graag werken aan je conditie onder begeleiding van een trainer? Ben je 't zat te moeten slalommen tijdens het vrije baanzwemmen? Altijd al willen leren waterpoloën? 

Asopos de Vliet (roeien)

Wanneer je gaat studeren in Leiden en door wilt gaan met roeien, is lid worden bij Asopos de Vliet een goede keuze. Sinds 2008 zijn wij in het bezit van de modernste roeiaccommodatie van Nederland.

Collegium Musicus (muziek)

Collegium Musicum is dé plek in Leiden voor studenten die van muziek houden! Maar naast muziek doet CM nog veel meer. We zijn een actieve studentenvereniging met veel activiteiten en veel actie!

De Blauwe Schuit (zeilen)

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 300 leden. De sociëteit, haven en loods liggen ideaal bij elkaar op het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Maar wat heeft de Schuit jou te bieden?

Dinsdag Avond Club (DAC)

De Dinsdag Avond Club is de jongste studentenvereniging van Leiden. Op dinsdag wordt er gegeten en geborreld en er zijn jaarlijks verschillende activiteiten, zoals het gala en reizen.

Dwars Leiden-Haaglanden (groen links)

DWARS Leiden-Haaglanden is er voor alle jongeren in Den Haag, Delft, Leiden en omstreken. Alle jongeren die geven om de wereld, maar ook om hun eigen leefomgeving.

ESV Ichthus Leiden

E.S.V. Ichthus Leiden is een christelijke studentenvereniging. Ichthus Leiden wordt gevormd door 45 leden die hun christelijk geloof een plek willen geven in hun studententijd

Het Duivelsei

Hou jij er van om, onder het genot van een drankje, af en toe eens een potje Monopoly of Kolonisten van Catan te spelen? Zoek je naar een leuke groep om Weerwolven van Wakkerdam mee te spelen?

Itiwana

Sinds 1993 is Itiwana de studievereniging van de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden.

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is met bijna 1800 leden niet alleen de grootste studentenvereniging van Leiden. Door de verschillende structuren van cordial (jaarclub), gezelschap (dispuut), commissie en (studie-)subvereniging heeft Augustinus iedereen wat te bieden.

Labyrint

Labyrint is dé studievereniging voor alle psychologiestudenten aan de Universiteit Leiden. Wij bieden hulp voor alle leden op het gebied van studie. Daarnaast bieden wij ook sociale activiteiten, zoals feestjes, reisjes en borrels!

Leidse Studenten Belangenorganisatie (studenten belangen)

Om ervoor te zorgen dat alle studenten voldoende worden vertegenwoordigd is het binnen de studentenwereld niet ongewoon om een onafhankelijk en overkoepelend orgaan te hebben. 

Leidse Studenten Duikvereniging (duiken)

De Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) is een van de vier studenten duikverenigingen die Nederland rijk is en werd opgericht in 1973 door een groepje enthousiaste duikers. 

Levitas (kanoën)

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. 

LSV Minerva

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland en nog steeds hebben de 1600 leden elke avond weer een schitterende tijd. Al bijna 200 jaar lang geeft de vereniging haar leden de tijd van hun leven.

Navigators Leiden (christelijk)

NSL is een breed christelijke studentenvereniging rond de 300 leden met een studentikoos karakter. Dit houdt in dat wij ons geloof evenals studentikoze tradities hoog willen houden.

Njord (roeien)

Roeien is dé studentensport bij uitstek in Nederland. Talloze verenigingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de wedstrijden, door de evenementen, maar bovenal door de passie.

Panoplia (christelijk)

Panoplia is een christelijke studentenvereniging in Leiden met ongeveer honderd leden. Zij maakt deel uit van de landelijke studentenvereniging C.S.F.R. (Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato).

PinQ (LHBT)

PinQ is een LHBT-netwerkorganisatie in Leiden en Utrecht voor lesbische-, homoseksuele-, biseksuele- en transjongeren. Een organisatie waar je je op je gemak kunt voelen.

Plaatselijke Kamer Van Verenigingen Leiden (overlegorgaan)

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) is hét overkoepelende overlegorgaan van de Leidse studentenverenigingen, en omvat naast de gezelligheidsverenigingen ook internationale, religieuze

RAPENBURG100

RAPENBURG100 richt zich op het welzijn van alle studenten, onafhankelijk van nationaliteit, religie/levensbeschouwing of andere achtergronden.

S.V. SOL (ontwikkelingssamenwerking)

De Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden (SOL) is dé vereniging voor studenten die over grenzen heen kijken. SOL heeft bergen verzet! Met een sterk groeiend ledenaantal en versch

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.