Skip to main content
ALSV Quintus

Quintus is één van de vijf grote studentenverenigingen van Leiden. De vereniging kent nu ongeveer 1200 leden en is opgericht in 1979. Toentertijd is besloten om niet met jaarclubs of cordialen te werken, maar met disputen. Bij een dispuut zijn studenten van verschillende aankomstjaren lid. Het vormt dus een verticaal verband. Iedere eerstejaars gaat bij een dispuut.

Directe integratie

Op Quintus is er dus direct sprake van integratie met ouderejaars, die je bij allerlei zaken kunnen helpen. Samen met de andere mensen die zich in een bepaald jaar aansluiten bij een dispuut vorm je een ‘jaar’. Deze jaren bestaan vaak uit zes tot tien personen. Quintus telt momenteel 28 disputen, 12 heren-, 15 dames- en 1 gemengd dispuut. Ieder dispuut heeft een eigen identiteit en op deze manier geeft elke Quint op zijn of haar eigen manier invulling aan de studententijd op Quintus.

Disputen Quintus

Met je dispuut borrel je één keer in de week op Quintus, op maandag of op donderdag. Daarnaast zijn Quinten erg actief in verschillende commissies binnen het dispuut, op de vereniging of in het Leidse studentenleven. Quinten staan dan ook vaak aan de basis van grote initiatieven zoals de Museumnacht Leiden en Summerjazz. Lijkt het jou leuk om je studententijd op een dergelijke actieve manier in te vullen? Neem dan eens een keer een kijkje op de sociëteit op de Boommarkt 5A! 

Lid worden bij Quintus

Je kunt je ieder jaar tijdens de EL CID-week, de introductieweek van de Universiteit Leiden, inschrijven bij Quintus. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de website www.quintuselcid.nl.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Algemene Leidse Studenten Vereniging Quintus

Boommarkt 5A
2311EA Leiden

vicevoorzitter@alsvquintus.nl
www.alsvquintus.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.