Skip to main content
Asopos de Vliet (roeien)

Roeien is de grootste studentensport van Nederland, en bij Asopos de Vliet kun je op elk niveau leren roeien! Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken in de verenigingsachten te verdienen, die in het nationale klassement de eer van de vereniging hooghouden. Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal kun jij je roeicarrière perfect beginnen. Na je eerste jaar stroom je door naar de ouderejaarsploegen. Ben jij de volgende roeier van Asopos de Vliet in de Holland Acht net zoals onze topper Boudewijn Röell?

Asopos de Vliet biedt roeien aan op alle niveaus. Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Dat kan! In je eerste jaar vorm je ploegen met andere eerstejaars die even veel willen trainen, zodat jij je eigen ritme kan bepalen. Met deze ploegen start je wedstrijden tegen ploegen uit het hele land, die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Onder begeleiding van je coaches leer je hard roeien, of je nou een, twee of tien keer per week wil trainen. Zo ontmoet je vrienden voor het leven, smeed je een hechte ploegband. Een echte toevoeging aan je studententijd in Leiden.

Vereniging

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Met bijna 600 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Elke maandag en donderdag heeft Asopos een soosavond, zodat je na het roeien meteen door kunt naar de sociëteit voor een hapje eten en een gezellige borrel! Naast deze reguliere soosavonden worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd door en voor de vereniging, zoals diverse feesten, een prachtig gala en een sneeuwrijke wintersportreis. Ook kun je plaatsnemen in een van de vele commissies die de vereniging rijk is. Wil jij graag een roeiwedstrijd organiseren? Of wil je liever een biertje tappen tijdens de borrel? Veel commissies mag je in je eerste jaar al doen!

EL CID-week

Kom tijdens de EL CID-week langs bij Asopos! Je kunt elke dag tussen 10 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds in een roeiboot stappen om te ervaren hoe gaaf roeien is. Daarnaast organiseren we genoeg andere leuke activiteiten zoals een Walk-in Cantus, Pubquiz of pannenkoeken ontbijt. Kijk op de website roeien.asopos.nl voor het volledige programma van dit jaar of om je alvast in te schrijven!

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij deze roeivereniging? Lees dan ook het interview met Asopos de Vliet!

Contactgegevens

Zijlstroom 137
2353 NN Leiderdorp
071 589 2897
abactis@asopos.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.