Skip to main content
A.S.V. Prometheus (cultureel)

Houd je wel van een goed gesprek laat op de avond? Of gewoon een gezellige borrel? Wil je graag een lezing bijwonen over een interessant onderwerp? Vind je op reis gaan leuk? Bij Prometheus kan het allemaal!

Lezingen op woensdag

Prometheus is een culturele gezelligheidsvereniging die bruist en bloeit. Elke woensdag beginnen ze met een interessante lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen, allemaal op een toegankelijk niveau gegeven door hoogleraren en deskundigen. Van de zondeval van Rubens en Breughel tot basso continuo rond 1600, en van Duitsers als slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog tot het Nederlands als oertaal alle talen. Deze onderwerpen vormen slechts een kleine greep uit hun programma! Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze avonden.

Alternatieve activiteiten

Elke twee weken organiseren ze op dinsdagavond ook een „alternatieve” activiteit. Hieronder vallen workshops, symposia en filmavonden. Na een activiteit is er altijd een leuke borrel in de gezellige bovenzaal van café ’t Keizertje (Kaiserstraat 2-4).

Lid worden van Prometheus 

Je kunt het hele jaar door lid worden van Prometheus. In de EL CID-week is er iedere dag een activiteit die je kunt bezoeken, maar ook gedurende het jaar ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze activiteiten.

Geen KMT, maar introductiekamp

Er is geen officiële KennisMakingsTijd. Wel vindt ieder jaar eind augustus het introductiekamp plaats, dat ervoor bedoeld is om de nieuwe leden kennis te laten maken met elkaar en met de andere leden. Dit is zeker geen ontgroening! Het wordt sterk aangeraden om mee te gaan met dit kamp, maar het is niet verplicht. Verder vinden er in september activiteiten plaats die speciaal voor nieuwe leden interessant zijn: de gildenavond, waarop je kennis kunt maken met alle gilden, en Eten-bij-een-Prometheaan, waarbij je met een groepje bij een ander lid thuis gaat eten, om elkaar beter te leren kennen. Ook tijdens het jaar vindt enkele malen Eten-bij-een-Prometheaan plaats.
 

Contact A.S.V. Prometheus

Kaiserstraat 2-4
2311 GR Leiden

bestuur@asvprometheus.nl
www.asvprometheus.n

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.