Skip to main content
Collegium Musicus (muziek)

Collegium Musicum is dé plek in Leiden voor studenten die van muziek houden! Maar naast muziek maken, doet CM nog veel meer. Ze zijn een actieve studentenvereniging met veel activiteiten en veel actieve leden.

Orkest, grootkoor en kamerkoor

Binnen Collegium Musicum zijn er drie onderdelen: een symfonieorkest, een grootkoor van ongeveer 100 leden en een kamerkoor van zo’n 20 zangers. Op de betreffende pagina’s vind je alle informatie. Het orkest staat onder leiding van Jeppe Moulijn en beide koren worden geleid door Gerrit Maas. Twee tot drie keer per jaar worden er concerten gegeven en elke twee jaar gaat CM op tournee naar het buitenland.

Bestuur LSKO Collegium Musicum

Dit is natuurlijk niet mogelijk zonder een bestuur dat alles in goede banen leidt! Collegium Musicum heeft een bestuur van meestal zeven leden, dat jaarlijks in september wisselt. Benader ze gerust met al je vragen! Bovendien kan je op de oud-besturenpagina veel voorgaande besturen terugvinden. Ook verenigingscommissies zoals de buitenlandcommissie en de lustrumcommissie staan erbij.

Commissies

Naast het bestuur heeft Collegium Musicum ruim twintig commissies die meehelpen met het organiseren van allerlei kleine én grote evenementen waarvoor het bestuur geen tijd heeft. Neem eens een kijkje naar de mogelijkheden die CM biedt om bezig te gaan met de vereniging. Ze zijn altijd op zoek naar leden die in een commissie willen!

Comité van aanbeveling

Collegium Musicum is bijzonder trots op zijn Comité van aanbeveling, dat veel grote namen kent, zowel binnen als buiten de muziekwereld.

Lidmaatschap van Collegium Musicum

Het lidmaatschap van Collegium Musicum is heel vrijblijvend. Je enige verplichting is het bijwonen van de wekelijkse repetitie op maandagavond, zodat ze aan het eind van het semester een goed concert kunnen neerzetten. Om lid te worden moet je eerst een korte, informele auditie doen. De contributie van CM bedraagt slechts € 72,- per semester. Dit zijn ongeveer de kosten die gemaakt worden voor de dirigenten en de bladmuziek.

Contact Leids Studenten Kamerorkest Collegium Musicum

Lipsius, kamer 2.22
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
bestuur@collegiummusicum.nl 
collegiummusicum.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.