Skip to main content
De Blauwe Schuit (zeilen)

Ben je enthousiast (geworden) over zeilen en wil je dit combineren met een gezellige studentenvereniging? Dan is De Blauwe Schuit de vereniging voor jou! Het maakt niet uit of je zeilervaring hebt: je kunt een complete zeilopleiding volgen binnen de vereniging. Hier vind je meer informatie over de vereniging en al onze activiteiten. Je kan het hele jaar door lid worden!

Vereniging De Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 300 leden. De sociëteit, haven en loods liggen ideaal bij elkaar op het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Maar wat heeft de Schuit jou te bieden?

Het hele jaar door wordt er instructie gezeild en worden er kampen, zeildagen en wedstrijden georganiseerd. In het zeilseizoen kun je op maandag- en woensdagavond instructie volgen en per jaar hebben we tien instructieweekenden en zeildagen. In de zomer kun je ervoor kiezen mee te gaan op de grote Friesland-zeilvakantie, wat ontzettend gezellig is! Verder kun je altijd een instructeur bellen als je wilt zeilen!

Activiteiten gedurende het jaar

In de winterperiode wordt er aan de boten geklust, maar uiteraard kan er dan ook nog gezeild worden. Instructie wordt gegeven door instructeurs en kost je helemaal niets. Wanneer je een brevet hebt behaald, mag je zelf een boot meenemen en instructie geven! Zelf een boot meenemen voor privégebruik kost maar 10,- euro per dag.
Naast zeilactiviteiten worden er ook andere gezellige activiteiten georganiseerd door verschillende commissies. Elke dinsdag kun je eten om 19.00 uur en om 21.00 begint de borrel in onze sociëteit. Daarnaast worden er regelmatig filmavonden, feesten en andere activiteiten georganiseerd! De maand september is de Blauwe Maand. In deze maand maken eerstejaars kennis met alle onderdelen van de vereniging: commissies, zeildagen, feesten, themaborrels, avondinstructie en meer!

Uiteraard staan tegenover deze mooie activiteiten een aantal verplichtingen. Je moet contributie betalen (ongeveer 90,- euro per jaar), in je eerste jaar veertien externe werkuren lopen (deze kun je ook afkopen voor €7,50 per uur) en ieder jaar een interne klusdag lopen in de winterperiode. Dat is alles!

Vloot van de Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit heeft zes Valken: stabiele boten waar toertochten en wedstrijden mee worden gevaren. Daarnaast hebben we een kajuitboot waar IJsselmeer-tochten mee worden gemaakt en ook regelmatig wedstrijden mee worden gevaren. In de kielboten is ruimte voor meerdere personen en vooral de Valken zijn ideaal voor relaxte zeiltochten en de beginnende zeiler.

Voor de sportievere personen hebben we vijf RS500's en twee Laser Pico's. Deze zwaardboten gaan heel hard en vaar je met één of twee personen. Met deze boten worden ook wedstrijden gevaren, waaronder EK's en WK's.

Wedstrijdzeilen

Naast gewoon voor de gezelligheid zeilen kun je bij De Blauwe Schuit wedstrijdzeilen. Zo kun je tijdens wedstrijden voor alle studentenzeilverenigingen in Nederland zowel spannende teamzeilwedstrijden en matchraces als individuele zeilwedstrijden varen. Daarnaast is er vaak na de wedstrijden nog wel een feestje om nog onder het genot van een drankje de dag na te praten en door te feesten tot de laatste uurtjes!

Ook bij nationale en internationale wedstrijden doet De Blauwe Schuit mee, zowel met RS500's als met Valken en ons kajuitjacht. Elke zomer doen onze RS500’s mee aan het WK. Jaarlijks worden ook het NSK, de SLAK (skûtsjes), de Braassem Summer Regatta en de Nestor Trophy gevaren. Bij deze wedstrijden blijkt telkens weer dat De Blauwe Schuit goed mee kan komen met andere verenigingen en slepen ze regelmatig prijzen in de wacht!

Contact De Blauwe Schuit

Zijlstroom 79
2353 NN Leiderdorp
bestuur@blauweschuit.com
www.blauweschuit.com

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.