Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Leiden zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Leiden!

ALSV Quintus

Op Quintus combineren we ontspanning, het opdoen van organisatorische vaardigheden en het ontmoeten en samenwerken met veel verschillende mensen tot een fantastische en unieke mix.

Dinsdag Avond Club (DAC)

De Dinsdag Avond Club is de jongste studentenvereniging van Leiden. Op dinsdag wordt er gegeten en geborreld en er zijn jaarlijks verschillende activiteiten, zoals het gala en reizen.

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is met bijna 1800 leden niet alleen de grootste studentenvereniging van Leiden. Door de verschillende structuren van cordial (jaarclub), gezelschap (dispuut), commissie en (studie-)subvereniging heeft Augustinus iedereen wat te bieden.

LSV Minerva

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland en nog steeds hebben de 1600 leden elke avond weer een schitterende tijd. Al bijna 200 jaar lang geeft de vereniging haar leden de tijd van hun leven.

SSR-Leiden

Studentenvereniging SSR-Leiden is een van de vijf grote gezelligheidsverenigingen die Leiden rijk is. Met 700 leden is SSR groot genoeg om een volwaardig studentenleven te bieden aan zijn leden.

VSL Catena

Catena is een vereniging met weinig verplichtingen. De enige echte verplichting is het betalen van de jaarlijkse contributie. Op de schaal “alternatief – corporaal” zit Catena wat meer aan de alternatieve kant.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.