Skip to main content
Leidse Studenten Belangenorganisatie (studenten belangen)

Leiden is van oudsher een belangrijke studentenstad. Studenten hebben naast hun individuele belangen ook overeenkomstige belangen. Om ervoor te zorgen dat alle studenten voldoende worden vertegenwoordigd is het binnen de studentenwereld niet ongewoon om een onafhankelijk en overkoepelend orgaan te hebben. Voorheen was er de Vereniging voor Studentenbelangen in Leiden (VSL) voor alle studenten van de Universiteit Leiden. Anno 2012 is dit de Leidse Studenten Belangenorganisatie (LSBo) en zij vertegenwoordigt studenten van zowel de universiteit, de hogeschool en Webster University.

Huurteam, fietsenplan en nog meer

Daar waar medezeggenschap, Studentenraad of Webster SGA over gedeelten van het beleid gaan die studenten betreffen, richt de LSBo zich op andere speerpunten, zoals een huurteam, een fietsenplan, studentenverzekeringen, studentenpolitiek en nog meer zaken.
Studenten hebben bijvoorbeeld recht op antwoord op vragen als 'betaal ik teveel voor mijn kamer?', 'hoe kan ik mijn bestuur professionaliseren?' en 'waar kan ik een bijbaan vinden die bij me past?'

Bestuurservaring opdoen 

Voor een nieuw part-time bestuur is de LSBo opzoek naar gedreven studenten. Kortom, ben jij een student in Leiden (Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, Webster University) die vindt dat er in Leiden een belangenbehartiger moet zijn voor studenten, op het gebied van huren, verzekeringen, trainingen en in de politiek en wil jij daar graag aan meewerken? Meld je dan nu aan via de website!

Contact Leidse Studenten Belangenorganisatie

Bestuurlsbo1516@gmail.com
www.lsbo.net

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.