Skip to main content
Leidse Studenten Duikvereniging (duiken)

De Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) is een van de vier studenten duikverenigingen die Nederland rijk is en werd opgericht in 1973 door een groepje enthousiaste duikers. Tegenwoordig heeft LSD een ledenaantal van ongeveer 150 leden die in meer of mindere mate en op verschillende manieren actief zijn binnen de vereniging. Uiteraard kun je bij hun een internationaal erkende duikopleiding volgen, maar daarna houdt het duiken natuurlijk niet op! Het hele jaar door organiseert LSD verschillende duikdagen, duikweekenden en zelfs duikvakanties. Nieuwsgierig? Kijk snel bij duikactiviteiten op de website.

Trainingen LSD

LSD heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je ons twee keer in de week vinden in Zwembad De Zijl tijdens de trainingsuren: op maandag van 21:15u tot 22:15u en op donderdag van 22:00u tot 23:00u. Deze reguliere trainingen zijn alles behalve verplicht; je kunt zo vaak komen als je zelf wilt. En aangezien zwemmen dorstig maakt, vertrekken de LSD’ers aansluitend aan de training naar de borrel in het gloednieuwe Onderwaterhuis.

Andere activiteiten

Naast de vijfjaarlijkse duikweekenden in Zeeland, de Zomer- en Winterkampen, duikopleidingen en andere duikactiviteiten organiseert LSD ook (thema-)feesten, karoake-avonden, cocktailparty’s, kookcursussen, movie nights, bowlen en steengrillen, bootkroegentochten, BBQ's en nog veel meer. Een enthousiaste Evenementencommissie maakt al deze activiteiten mogelijk, maar nieuwe, leuke en spannende ideeën zijn altijd welkom!

Trainingsmaaltijden

Ook kun je elke maandag voor de zwemtraining genieten van een door leden gekookte, gebrade, gebakken of gestoofde simpele doch voedzame pré-trainingsmaaltijd. Deze wordt verzorgd door de COKE-commissie (voor Culinair Onderlegde Kokers en Eters). In de agenda vind je de COKEr van aanstaande maandag.

Verenigingsblad Acid Head

Een evenement gemist, maar toch ontzettend benieuwd naar hoe gezellig het was? Of wil je op de hoogte blijven van de meest recente foute uitspraken? Ons lijfblad de Acid Head ziet en hoort alles en doet vier keer per jaar hierover verslag aan de LSD'ers. 

Contact Leidse Studenten Duikvereniging

Zijlstroom 75
2353 NN Leiderdorp

secretaris@lsdweb.nl
www.lsdweb.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.