Skip to main content
Leidse Studenten Ekklesia (filosofie)

De Leidse Studenten Ekklesia (LSE) – nodigt je uit je geest te verruimen. Hier kun je je hoofd gebruiken én met hart en ziel leven. Er is ruimte om vragen te stellen en beantwoorden, je verbeelding te gebruiken, verbinding aan te gaan met jezelf, anderen en de wereld, verdieping te vinden, en je dromen en ambities in leven en loopbaan te verwezenlijken.

Bestuursjaar, kunstproject of maatschappelijk initiatief

Met je studie leg je de basis. Tijdens een bestuursjaar, door een kunstproject of een maatschappelijk initiatief maak je het verschil. Door verschillende vormen van meditatie en yoga vergroot je je zelfbewustzijn en zorg je voor jezelf.

Jouw persoonlijke verhaal leer je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en keuzes te maken die bij jou passen.
Je treedt met open blik de hedendaagse maatschappij tegemoet en ontmoet mensen uit vele sociale lagen en met andere perspectieven tijdens excursies. Je verruimt je geest in ons denkcafé met actuele filosofen en documentaires.

LSE trainingen

Voor jouw bestuur of commissie zijn er LSE-trainingen die jullie trainen op het gebied van teamsamenwerking, omgaan met conflicten, communicatie en motivatie. Kom langs, proef de sfeer of volg een serie. Je bent welkom!

Contact Leidse Studenten Ekklesia

Rapenburg 100
2311 GA Leiden

stuk@ekklesialeiden.nl
www.rapenburg100.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.