Skip to main content
Levitas (kanoën)

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. Hiermee zijn ze direct gelegen aan het Groene Hart, en zijn de Kagerplassen op een kwartiertje varen afstand.

Kanoën en andere leuke activiteiten

We tellen ongeveer 100 leden die verschillende takken van de kanosport beoefenen. Er wordt actief aan kanopolo gedaan en er worden regelmatig tochtjes gevaren. Daarnaast zijn ze ook te vinden op het wilde water, op de zee, op vlakwaterwedstrijden en op slalomwedstrijden. Behalve het kanoën worden er veel leuke activiteiten op het droge georganiseerd, zoals filmavonden, tafelvoetbaltoernooien, klimmen, survivallen en stappen. Daarnaast wordt er iedere maandag- en woensdagavond een maaltijd georganiseerd. Op Levitas is niks verplicht en je kunt dus zelf beslissen wat je leuk vindt en waar je wel of niet aan mee wilt doen.

Grootse vloot van Nederland

In het clubhuis van Levitas zijn kajaks en kano's te vinden voor al deze disciplines. Met hun ca. 70 verenigingsboten hebben ze de grootste vloot van heel Nederland. Ook zijn er veel accessoires, zoals peddels, spatzeilen, anoraks, zwemvesten, helmen, etc. Dat betekent dat als je lid wordt, je niet meteen eigen materiaal hoeft aan te schaffen. Als je een tijdje bezig bent en je eigen materiaal wilt hebben, kan je dit vaak wel op het clubhuis kwijt.

Lid worden bij Levitas

Als je geïnteresseerd bent en graag lid zou willen worden, of als je gewoon een keertje wilt komen kijken of meevaren, aarzel dan niet om contact op te nemen met hun Wervings- en Introductie Commissie (WIC) via wic@levitas.nl. Iedereen is hartelijk welkom!

Contact A.L.S.K.V. Levitas

Zijlstroom 73,
2353 NN Leiderdorp

bestuur@levitas.nl
www.levitas.n

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.