Skip to main content
L.V.V.S. Augustinus

In het hart van Leiden aan de mooiste gracht van de stad, zit onze vereniging, de L.V.V.S. Augustinus. Studentenverenigingen zijn al jarenlang verweven in het DNA van de stad en maken een belangrijk onderdeel uit van jouw studententijd. De L.V.V.S. Augustinus biedt al 127 jaar een thuis aan studenten uit alle delen van het land en wordt gekenmerkt door haar traditionele en veelzijdige karakter. Met bijna 1900 leden behoren wij tot één van de grootste studentenverenigingen van het land!

Op Augustinus is het mogelijk om jouw studententijd zo gek te maken als jij het maar wilt. Door de verschillende structuren van cordialen (jaarclubs), gezelschappen (disputen), verbanden, commissies en (studie-)subverenigingen heeft Augustinus iedereen wat te bieden. Je cordial is jouw basis waar je de rest van je leven nog op terug kan vallen, deze vorm je met 12 tot 18 jaargenoten. Vervolgens zijn de mogelijkheden eindeloos en is het helemaal aan jou. Verdiep jij je in een subvereniging en shine je op het podium van het Augustijns Theater? Ga jij bij een gezelschap en pak je zo nog een extra borrel mee? Of solliciteer je voor een commissie en organiseer jij straks de volgende introductieweek? Wat het ook wordt, het wordt sowieso ongekend.

Juist in deze coronacrisis is het van groot belang dat studenten onderling verbonden blijven. Op een vereniging bouw jij je sociale netwerk op, waar jij de rest van je leven profijt van zult hebben. Juist daarom raden wij elke student aan om volgend jaar lid te worden van een vereniging. 

Wil jij aankomend jaar lid worden van Augustinus of wil je meer weten over onze vereniging? Kijk op elcidopaugustinus.nl en volg @lvvsaugustinus en @elcidopaugustinus op Instagram!

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn bij deze vereniging? Lees dan ook het interview met Augustinus!

Contact L.V.V.S. Augustinus

Rapenburg 24
2311 EW Leiden

info@lvvsaugustinus.nl
lvvsaugustinus.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.