Skip to main content

A.S.V. Prometheus (cultureel)

Prometheus is een culturele gezelligheidsvereniging die bruist en bloeit. Elke woensdag beginnen we met een interessante lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen, allemaal op een toegankelijk niveau.

AEGEE Leiden (internationaal)

AEGEE Leiden is dé enige echte studentenreisvereniging. We maken deel uit van een netwerk met meer dan 200 zusterverenigingen, in 40 landen met meer dan 13.000 leden.

Collegium Musicus (muziek)

Collegium Musicum is dé plek in Leiden voor studenten die van muziek houden! Maar naast muziek doet CM nog veel meer. We zijn een actieve studentenvereniging met veel activiteiten en veel actie!

Dwars Leiden-Haaglanden (groen links)

DWARS Leiden-Haaglanden is er voor alle jongeren in Den Haag, Delft, Leiden en omstreken. Alle jongeren die geven om de wereld, maar ook om hun eigen leefomgeving.

Het Duivelsei

Hou jij er van om, onder het genot van een drankje, af en toe eens een potje Monopoly of Kolonisten van Catan te spelen? Zoek je naar een leuke groep om Weerwolven van Wakkerdam mee te spelen?

Leidse Studenten Belangenorganisatie (studenten belangen)

Om ervoor te zorgen dat alle studenten voldoende worden vertegenwoordigd is het binnen de studentenwereld niet ongewoon om een onafhankelijk en overkoepelend orgaan te hebben. 

Leidse Studenten Ekklesia (filosofie)

De Leidse Studenten Ekklesia (LSE) nodigt je uit je geest te verruimen. Hier kun je je hoofd gebruiken én met hart en ziel leven. Er is ruimte om vragen te stellen

PinQ (LHBT)

PinQ is een LHBT-netwerkorganisatie in Leiden en Utrecht voor lesbische-, homoseksuele-, biseksuele- en transjongeren. Een organisatie waar je je op je gemak kunt voelen.

Plaatselijke Kamer Van Verenigingen Leiden (overlegorgaan)

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) is hét overkoepelende overlegorgaan van de Leidse studentenverenigingen, en omvat naast de gezelligheidsverenigingen ook internationale, religieuze

S.V. SOL (ontwikkelingssamenwerking)

De Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden (SOL) is dé vereniging voor studenten die over grenzen heen kijken. SOL heeft bergen verzet! Met een sterk groeiend ledenaantal en versch

SIB-Leiden (internationaal)

De grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Leiden heet SIB-Leiden, of volluit ‘Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingingen Leiden’.

VSA Leiden

Vegan Student Association Leiden is a vegan oriented student association in Leiden which aims at creating a wonderful vegan community. It will be a place for fellow vegans to meet, have much fun and also feel safe and supported.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.