Skip to main content
PinQ (LHBT)

PinQ is een LHBT-netwerkorganisatie in Leiden en Utrecht voor lesbische-, homoseksuele-, biseksuele- en transjongeren. PinQ is ooit ontstaan als een groep studenten met interesse voor geloof en homoseksualiteit. Tegenwoordig komen we van uit het hele land, gelovig of niet, student (geweest) of werkend, zo tussen de 20 en de 35 jaar.

Geloof en homoseksualiteit

We doen van alles. We organiseren elk jaar een gespreksgroep (de “PinQ Kring”) die zowel loopt in Utrecht als in Leiden. Het thema geloof en homoseksualiteit is een onderwerp dat afhankelijk van de samenstelling van de groep vaak als eerste geagendeerd wordt maar er worden daarnaast ook andere thema's besproken bij de kring.

Evenementen PinQ

Maar we doen nog veel meer. We hebben een grote groep mensen waarmee we samen uitgaan, films kijken, roze zaterdag bezoeken, een winter-BBQ houden, enzovoorts. PinQ heeft zelfs een uitgebreid women-only netwerk waar de vrouwen regelmatig samen activiteiten ondernemen.

Christelijke traditie PinQ

Wat ons bindt? De sfeer. We zijn open, geëngageerd, geïnteresseerd en voor wie dat nodig heeft ook een veilige omgeving. Daarin staan we in de christelijke traditie. Tevens zijn we ook een netwerk waarin de studentenpastoraten van Leiden en Utrecht samenwerken.

Je kunt bij ons geen lid zijn. Daar doen we niet aan. Als je zin hebt om mee te doen dan ben je gewoon van harte welkom!

Activiteiten PinQ

Hoe we werken? Naast de PinQ Kring hebben we verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Vaak brengt een van de leden een activiteit in en kijken we gewoon wie er aansluit. Dat kan variëren van uitgaan, een feest, een debat bijwonen of een filmavond. Lijkt je het leuk om eens mee te gaan, wil je meer informatie of wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, stuur dan een mailtje!

Contact PinQ

Diefsteeg 15
2311 TS Leiden

info@pinqactiviteiten.nl
www.pinqactiviteiten.moonfruit.com

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.