Skip to main content
SIB-Leiden (internationaal)

De grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Leiden heet SIB-Leiden, of volluit ‘Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingingen Leiden’. Sinds 1947 bestaat de vereniging en komt voort uit de gedachte om de wereldvrede te bewaren.

Activiteiten SIB-Leiden

Wekelijks organiseert SIB-Leiden interessante en leuke lezingen, met achteraf een borrel in café ‘De Uyl van Hoogland’. De vereniging kenmerkt zich door een mix van gezelligheid met inhoud. Zo organiseert de vereniging verschillende fora, symposia en de jaarlijkse ‘Japanse Tafeltjes Avond’, waarin studenten met diplomaten uit de hele wereld kunnen ‘speed-daten’. Ook worden door het jaar door verschillende ledenweekenden en feestjes georganiseerd. Ten slotte gaat de SIB drie keer per jaar op reis tijdens de Brusselreis, de Kleine Reis (binnen Europa) en de Grote Reis (buiten Europa).

Contact Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingingen

SIB-Leiden
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden

bestuur@sibleiden.nl
www.sibleiden.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.