Skip to main content

Aquamania (waterpolo)

Wil jij graag werken aan je conditie onder begeleiding van een trainer? Ben je 't zat te moeten slalommen tijdens het vrije baanzwemmen? Altijd al willen leren waterpoloën? 

Asopos de Vliet (roeien)

Wanneer je gaat studeren in Leiden en door wilt gaan met roeien, is lid worden bij Asopos de Vliet een goede keuze. Sinds 2008 zijn wij in het bezit van de modernste roeiaccommodatie van Nederland.

De Blauwe Schuit (zeilen)

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 300 leden. De sociëteit, haven en loods liggen ideaal bij elkaar op het Universitair Watersport Centrum in Leiderdorp. Maar wat heeft de Schuit jou te bieden?

Leidse Studenten Duikvereniging (duiken)

De Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) is een van de vier studenten duikverenigingen die Nederland rijk is en werd opgericht in 1973 door een groepje enthousiaste duikers. 

Levitas (kanoën)

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. 

Njord (roeien)

Roeien is dé studentensport bij uitstek in Nederland. Talloze verenigingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de wedstrijden, door de evenementen, maar bovenal door de passie.

S.W.V. Plankenkoorts (windsurfen)

Studenten Windsurf Vereniging Plankenkoorts is in 1981 in Leiden opgericht als één van de eerste surfverenigingen van Nederland. Ondertussen is de vereniging met meer dan 600 leden.

SDA Leidance (salsa, stijldansen & tango)

SDA Leidance is de Leidse studentenvereniging voor salsa, stijldans en Argentijnse tango. De lessen hiervoor kun je volgen op het Universitair Sportcentrum (USC): voor de lessen heb je dus in ieder ge

Thor (hockey)

Thor is de enige hockeyclub in Leiden die voor en door studenten is opgericht. Thor heeft studenten van allerlei studies, leeftijden en verenigingen rondlopen. Ben je een beginner bent of heb je al veel ervaring? Iedere student kan bij deze hockeyclub lid worden! Interesse? Lees hier de belangrijkste info op een rij.

Universitair sportcentrum Leiden

Met meer dan 10.000 m2 aan sportplezier krijg je een unieke kans om te ontdekken wat je leuk vindt. Dans, fitness, verschillende teamsporten en nog veel meer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.