Skip to main content
Ontdek Leiden: top 6 culturele hotspots

Stappen of een borrel bij café De Bonte Koe is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Leiden eens op een andere manier! Heb je de toeristische highlights van Leiden al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Varen in Leiden

Ontdek historisch Leiden en haar eeuwenoude grachtengordel en huur een rondvaartboot. De hele vaderlandse geschiedenis komt aan bod, goed voor een spoedcursus geschiedenis dus. Ook leuk als je indruk wilt maken op je ouders of oma die je in Leiden komen bezoeken.

Leidens Ontzet op 3 oktober

Niet puur cultureel, maar wel met een duidelijke historie: Leids Ontzet. Nodig je oude schoolvrienden uit op 3 oktober in Leiden. Al sinds de 16e eeuw viert Leiden op die dag Leidens Ontzet. Voor Leidse kinderen en studenten geldt dit officieel als een vrije dag. De straatfeestjes met diverse bandjes, geur van hutspot, witbrood en haring zorgen op die dag voor een directe inburgering in Leiden.

Voorstellingen in Leiden

Leuk om je ouders of oma mee naar toe te nemen: het theater. Koop een kaartje voor een voorstelling in de Leidsche Schouwburg of Stadsgehoorzaal of ga eens naar een filmhuis, zoals het Kijkhuis in Leiden.

Hortus Botanicus

Niets relaxter dan met je verstand op nul naar buiten als je brak bent. De Hortus Botanicus zijn de oudste botanische tuinen van Nederland en ideaal als je een dag wil slenteren en ondertussen wil genieten van rust, prachtige tuinen, opvallende gewassen en een beetje Nederlandse historie.

Cultuur snuiven in Leidse musea

Ben je al langs alle 7 musea in Leiden geweest? Vink in ieder geval het Rijksmuseum van Oudheden, het Museum Volkenkunde en Naturalis af in je studententijd. Ben je meer een cultuur-in-combinatie-met-een-biertje-type? Dan kun je altijd wachten op de Museumnacht die eens per jaar door studenten wordt georganiseerd.

De Burcht van Leiden

Verscholen in de binnenstad van Leiden vind je de Burcht. Dit is één van de oudste overblijfselen van een burcht in Nederland. Als je van oude bouwwerken houdt, moet je hier dus een keer langs. Maar ook voor het uitzicht is de Burcht een bezoekje waard. Klim naar boven en je kunt prachtig uitkijken over de stad. Rondom de burcht kun je ook een fijn ommetje maken en heerlijk zitten in het zonnetje.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook onze tips over leuke barretjes en restaurants in Leiden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.