Skip to main content
Uitgaan in Leiden

Zin om te stappen in Leiden? Als insider kennen wij de leukste uitgaansplekken van Leiden. Wij hebben ze in een handig weekoverzicht geplaatst. Je hoeft dus alleen maar te kiezen waar je jouw onvergetelijke stapavond gaat beleven!

Uitgaan in Leiden op maandag

Eerlijk is eerlijk: het centrum van Leiden bruist op de maandagavond niet echt… Waar je wel een leuke avond kunt hebben? In een van de vele kroegen natuurlijk! De meeste cafés zijn op maandag open tot een uurtje of 01.00. Een leuke optie is Stadsbar Storm waar elke eerste maandag van de maand een pubquiz plaatsvindt.

Stappen in Leiden op dinsdag

Dinsdag is een echte studentenavond in Leiden. Vooral de Hifi is op dinsdag geliefd onder studenten uit Leiden en andere steden. Nadeel: je kunt dus een tijdje in de rij staan bij Hifi en helemaal niet binnenkomen als het te druk is. Ga je liever een drankje doen in de stad? Ga dan eens naar de Waag. Dit monumentale pand werd compleet gerenoveerd en is een van de mooiste plekjes in Leiden. 

Uitgaan in Leiden op woensdag

Woensdag is een wat rustigere uitgaansdag in Leiden, maar gelukkig zijn er genoeg opties. Een biertje drinken met vrienden? Dan ben je bij de Uyl van Hoogland aan het juiste adres. In dit knusse café is er ook vaak livemuziek. Bij Barrera vind je eigenlijk altijd wel studenten. Je kunt er dan ook prima eten of gewoon een biertje drinken. Het café is gevstigd in het pand waar Soldaat van Oranje ooit woonde. Dit maakt dit café natuurlijk extra bijzonder. Wat er nog meer gezellig is op woensdagavond? In de Pelibar is er altijd wel iemand te vinden. Dit komt onder andere door de lage prijzen en de omliggende studentenwoningen.

Stappen in Leiden op donderdag

Op donderdag breekt het weekend echt aan. Zo is het op donderdag altijd druk in Next. Bij Next heb je 3 verdiepingen waar altijd wat te beleven is. Boven kun je relaxed een biertje drinken en beneden is een dansgedeelte met dj. In deze dansgelegenheid kun je alleen naar binnen op vertoon van je studentenpas, dus neem deze mee! Ook is het op donderdag weer studentenavond in de Hifi. Deze club is nauwverbonden met Minerva, maar ook studenten van andere studentenverenigingen komen hier geregeld. Er is dus een grote kans dat je hier lang in de rij staat.

Uitgaan in Leiden op vrijdag

Het weekend goed inluiden? Dat kan op vrijdag zeker in Leiden! Begin je avond bij Annie's. Deze populaire spot is op vrijdag altijd gezellig druk en serveert lekkere gin & tonics. Daarnaast hebben zij een van de mooiste terrassen op het water van Leiden! Na wat drankjes kan jij je wederom goed vermaken in Next. Een andere tip is poppodium Gebr. De Nobel. Hier vind je in het weekend regelmatig de leukste feestjes met goede dj’s. Kaartjes kosten meestal tussen de €5,00 en €10,00. Op vrijdag is het ook altijd gezellig bij Café de Kroeg. Het kan hier wel erg druk zijn, dus als je jouw dance moves wil laten zien, kan je de Kroeg beter skippen.

Stappen in Leiden op zaterdag

Leiden bruist op zaterdag! De avond start je in een van de vele barretjes, zoals de Roebels. Roebels staat bekend om de kannen zwevertjes. Dit zijn cocktailshakers met mierzoete drankjes die je in een kleur bestelt. Na een paar drankjes is het tijd om echt los te gaan. Dit kan natuurlijk bij Next, Gebr. De Nobel of De Kroeg. Hier kun je tot in de vroege uurtjes dansen en is niks te gek!

Uitgaan in Leiden op zondag

Stappen op zondag zit er in Leiden niet echt in... Wel kun je gezellig een drankje doen. Waar? Er zijn een heleboel leuke barretjes en restaurantjes in Leiden. Bij the Duke en Bad habits is het op zondag bijvoorbeeld altijd gezellig druk, omdat ze veel sportwedstrijden uitzenden. Een andere gezellig optie is Café de Keyzer op de Kaiserstraat, waar eigenlijk altijd wel studenten te vinden zijn. Ook zie je er vaak sportteams die na hun hockey- of voetbalwedstrijd een biertje drinken. Je kunt de zondag natuurlijk ook gebruiken om de stad wat beter te leren kennen. Bezoek bijvoorbeeld de culturele hotspots van Leiden!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.