Skip to main content

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden. Ook is er een heel actief studentenleven door de vele studentenverenigingen, leuke winkeltjes, restaurantjes en het gezellige uitgaansleven. Veel studenten gaan daarom ook in Leiden wonen. Wil of ga jij hier ook wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Leiden! 

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Leiden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Leiden

Ga je studeren in Leiden? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Leiden is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Leiden

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Leiden? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Leiden te zoeken en te vinden! We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Leiden

Antikraak wonen in Leiden kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Leiden snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

De leukste studentenwijken in Leiden

Van plan om (binnenkort) op kamers te gaan in Leiden? Voordat je op zoek gaat, is het handig om te weten welke wijken leuk voor studenten zijn. Wij verzamelden daarom de vijf leukste studentenwijken van Leiden voor je.

Woonruimte in Leiden

Voor je op kamers gaat in Leiden is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Leiden? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever alleen? Alles over wonen in Leiden vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Leiden

Als je naar Leiden verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Leiden en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Leiden

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Leiden. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente in Leiden terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.